به منظور تولید کلرید پتاسیم معمولا از دو نوع فرآیند خشک و تر استفاده میشود.
در فرآیند
تولید خشک پتاسیم کلراید مراحل زیر انجام میگردد:
خردایش
جداسازی دوغاب حاوی ماده معدنی
جداسازی نمک دوگانه
جداسازی کلرید پتاسیم از ترکیب دو نمک
خشک کردن
دانه بندی
سنگ معدن حاوی نمک کلرید پتاسیم به همراه مواد نامحلول با روشهای حرارتی و یا توسط آسیاب کردن یا خرد کردن به اندازه کوچک خرد میگردد و سپس با اضافه کردن آب، دوغاب حاوی نمکهای کلرید پتاسیم و کلرید سدیم توسط رسوب سازی با حرارت و یا توسط هوا جدا میشود. در مرحله بعد کلرید پتاسیم میبایست از کلرید سدیم جدا گردد که با این فرآیند با استفاده از روشهای جداسازی الکترواستاتیکی یا جداسازی مغناطیسی صورت میگیرد. بازیابی این روش حدود %۵۰ است.
در فرآیند تولید تر پتاسیم کلرید نیز مراحل زیر انجام میشود:
خردایش
جداسازی دوغاب
جداسازی نمک های دوگانه
جداسازی کرور پتاسیم
خشک کردن
دانه بندی
در این فرآیند قبل از خرد کردن سنگ معدن به آن آب اضافه میگردد و دوغابی از ماده معدنی درست میشود و سپس ماده معدنی تحت خردایش قرار میگیرد. ماده معدنی مخلوط با آب توسط سنگ شکن و یا آسیاب خرد و سپس جداسازی دوغاب به صورت جداسازی حرارتی یا رسوب سازی انجام می پذیرد. میزان بازیابی این روش حدود %۹۰ است. پتاسیم کلراید تولیدی توسط فرآیندهای ذکر شده در سه شکل متفاوت عرضه میگردد:
1. گرانول: حدود %۷۰ از کل پتاسیم کلراید تولیدی به صورت مخلوطی از توده خشک مصرف میشود.
2. استاندارد: این نوع به صورت سوسپانسیون در کودهای شیمیایی استفاده میشود.
3. محلول: در کودهای محلول استفاده میشود.
ماده شیمیایی پتاسیم کلراید از جمله مواد شیمیایی معمول در صنعت حفاری چاه نفت است که استفاده از آن به دلایلی همچون قیمت پایین و دسترسی راحت، سازگاری با مواد افزودنی مایعات حفاری، تثبیت خاک رس حساس به آب و انحلال سریع، استفاده از آن بسیار رایج است.