1- بار الکتریکی مصرفی، گام اول در انتخاب دیزل ژنراتور
هدف از بررسی بار الکتریکی، یافتن یک مقدار عددی تا حدودی دقیق برای محاسبه توان الکتریکی ژنراتور می باشد. اگر مقدار بار مصرفی به درستی محاسبه نگردد نیاز واقعی برآورده نخواهد شد و برای تعویض آن متحمل هزینه های گزافی خواهید شد. میزان بار الکتریکی مصرفی که به دسته های سه فاز و تک فاز تقسیم بندی شده است، به شرح زیر است:
ساختمان مسکونی مانند موتور آسانسور (سه فاز)
الکترو پمپ های سیستم آبرسانی و آتش نشانی (تک فاز / سه فاز)
لامپ های سیستم روشنایی (تک فاز)
مصارف داخلی آپارتمان مانند یخچال، تلویزیون، ماشین لباسشویی و ظرف شویی و… (تک فاز)
واحدهای صنعتی (تک فاز/سه فاز)
الکترو پمپ ها (تک فاز/ سه فاز)
دستگاه های جوشکاری (تک فاز / سه فاز)
2- گام دوم، انتخاب مناسب دیزل ژنراتور
دیزل ژنراتورها بر حسب کاربرد و عملکرد معمولا در سه دسته و نوع ساخته و طراحی می شوند که برای
خرید دیزل ژنراتور باید توجه کرد که موارد مصرفی ما چیست؟
دائم کار: همان طور که از اسم آن مشخص است برای استفاده دائم طراحی شده اند مانند دیتا سنترها که در طول شبانه روز قطعی ندارند.
اضطراری: در زمان قطعی برق به عنوان پشتیبان وارد مدار شده و به طور موقت و با حداکثر توان، برق مورد نیاز سیستم را تامین خواهد کرد مانند برق اضطراری اماکن اداری و تجاری و مسکونی سطح کشور
پرایم: همان ویژگی اضطراری را دارد ولی به گونه ای طراحی شده که زمان بیشتری از ژنراتور اضطراری برای ما تولید برق می کند و برای مکان هایی که قطعی زیاد برق دارند استفاده می کنند.
چند منظوره: توصیه میشود برای کاربردهای با رویکرد اقتصادی از این نوع مولدها استفاده نشود.
3- حجم باک، گام سوم در انتخاب دیزل ژنراتور
شاید برایتان جالب باشد اما حجم باک دیزل را هم باید مدنظر قرار دهید. ژنراتور در صورت کار مداوم حداقل 8 تا 10 ساعت یکبار سوخت باک خود را مصرف می کند. چنانچه تعداد دفعات سوخت گیری دیزل برای شما حائز اهمیت است یک دیزل ژنراتور با باک بزرگتر را سفارش دهید.