سيم ارت از افراد هنگام كار با لوازم برقي حفاظت مي كند. به طوري كه بدنه وسيله را با يك سيم به لوله آب و با قسمتهاي مرطوب زمين متصل مي كند. اين سيم به چاه ارت وصل مي شود اما براي صرفه جويي، آن را به لوله آب وصل مي كنند.سيم يا
كابل ارت از جان افراد هنگام كار با لوازم برقي محافظت ميكند. با اتصال آن به بدنه لوازم برقي در صورتي كه به هر دليلي بدنه برقدار شود، اتصال كوتاه انجام شده و فيوز محافظ عمل ميكند .
جهت استفاده از سيستم ارت هر ساختمان يا مجتمع حتما بايد داراي چاه ارت با ساخت كاملاً فني باشد . وصل كردن اين سيم به لوله آب ساختمان يا اسكلت فلزي آن كاملاً اشتباه و خطرناك است .
هدف از راه اندازي سيستم ارت در ساختمان هاي مسكوني و تجاري بررسي روش هاي عملي ايجاد زمين حفاظتي براي ساختمان هاي موجود و ساختمان هايي كه در دست اجرا هستند جلوگيري از حوادث ناشي از برق گرفتگي و آتش سوزيهاي ناشي از جريان هاي نشتي و خطرات ناشي از صاعقه مي باشد .
لزوم استفاده از سيستم ارت :
براي حفاظت افراد و دستگاه ها ، واتاژ هاي اضافه اي كه در بدنه توليد مي شود سبب آسيب رساندن به دستگاهها و افراد ميشود. ولتاژهاي خيلي زياد و خطرناك ناشي از برخورد صاعقه با دكلهاي كامپيوتري بايستي در جايي خنثي شوند. . در راستاي همين منظور استفاده از سيستم ارت و حفاظت از تجهيزات ضروري به نظر مي رسد.با افزايش استفاده از سيستم هاي ديجيتال و حساس،بازنگري در طراحي ، نصب و نگهداري سيستم هاي حفاظتي گراندينگ لازم و ضروري مي شود . به صورت كلي اهداف به كارگيري سيستم ارتينگ و استفاده از سيم ارت شامل موارد زير است:
برقراري حفاظت و ايمني جان انسان
برقراري حفاظت و ايمني وسايل و تجهيزات الكتريكي و الكترونيكي
فراهم آوردن شرايط ايدهال براي كار
جلوگيري از ولتاژ تماسي
حذف ولتاژ اضافي
جلوگيري از ولتاژهاي ناخواسته و صاعقه
اطمينان از قابليت كار الكتريكي
امروزه مباحث ارتينگ در بين جامعه مهندسين ايران بسيار مورد توجه قرار گرفته است و مهندسان با در نظر گرفتن بسياري از فاكتورهاي مهم سيستم ارتينگ را براي شرايط مختلف پياده سازي و اجرا مي كنند.